Известие

Collapse
No announcement yet.

Индикации (лампи) на арматурното табло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Индикации (лампи) на арматурното табло

Надявам се с ваша помощ да опишем най-накрая т.н. лампи на таблото.Моля всеки който се е сблъскал с някоя от светлинките да напише не само за какво е дадена лампа,а и в какви случаи светва...
    От мен са снимките и ....това което знам...моля и бензинките да се включат със снимка,ако има разлика в изображенията

Click image for larger version

Name:	13.JPG
Views:	1
Size:	10.7 Килобайта
ID:	2353182

Name:	15.JPG
Size:	6.6 Килобайта
ID:	2353183

Тъй като тези дни се разрових из форума,пръв ще опиша две много дразнещи лампи...

6 - AIRBAG (въздушни възглавници) Светва при грешка в централата свързана със всякакви проблеми със въздушните въэглавници -с връзката с възглавниците,централата и др.,както и при откачане на някой букси без да е свален акумулатора!

12 - ABS(Aнтиблокираща спирачна система) Светва при неизправност на ABS системата породена от разлика в скороста на въртене в някое от 4-те колела,липса на сигнал от датчик (поставен лагер на главина без магнитна лента) и др.

След като веднъж има грешка в една от системите съответния диод започва да свети до отстраняване на проблема и изтриване на грешката с помоща на компютър,но има и един варянт за байпасиране на двата диода (в случай, че ви дразнят,а няма изгледи да оправите проблема) Отзад на таблото има 2 сиви цокъла за кушки,които по принцип са празни (без крушки в тях),когато сложите крушка в дадения цокъл - тя байпасира светодиода и той угасва. Но запомнете това НЕ РЕШАВА проблема и системата продължава да не работи,само спира диода!!!

Name:	Tablo.JPG
Size:	46.3 Килобайта
ID:	2246455
    Last edited by 455115; d.m.y г., 19:00.

Comment

Някои от тия лампи никога няма да ги видиш да светнат, аз даже не знам че има такива... На боксера имаше лампа за 4х4 Аз за 145/6 4х4 не съм чул.

Сега видях No11 - много ценна лампа, ама досега знам да е светвала само на naso. Принципно тя светва когато е задействан инерционния ключ за бензиновата помпа (тва с бутона под шоферската седалка)
      Last edited by tonov; d.m.y г., 22:59.
      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
        Некои от тия лампи никога нема да ги видиш да светнат, аз даже не знам че има такива... На боксера имаше лампа за 4х4 Аз за 145/6 4х4 не съм чул.

Сега видях No11 - мноо ценна лампа, ама досега знам да е светвала само на naso. Принципно тя светва когато е задействан инерционния ключ за бензиновата помпа (тва с бутона под шоферската седалка)
        Аз по принцип нямам светодиод само на 5 иначе на другите има....ама дали ще светнат някога...си е друг въпрос

А да питам, на някой светила ли му е №8 и има ли изобщо датчик за колана на някоя 145/146

Comment

за №8 май има на последните модели и е само за дясната седалка.

№9 е за заводския имобилайзер. светва за няколко секунди когато се даде на контакт. проверява ключа и изгасва. ако не изгасне значи не може да познае ключа и колата не пали. често антенката не дава добър контакт.

№7 е проблем с инжекционната система, когато се кара на газ е нормално да свети защото се прекъсват бензиновите инжектори.

№13-ръчната спирачка
          точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
            №13-ръчната спирачка
            13 свети и при ниско ниво на спирачната течност.
            14 е за изхабени накладки.

Останалите лампи би трябвало да са ясни на всеки.
            Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
            Mazda 6 2.3 2005
            sigpic

Comment

№13 светва и при проблем със спирачната уредба(при мен примигваше заедно с ABS-а когато нямах сигнал от единия датчик на лагера, на главината)
              Last edited by 455115; d.m.y г., 11:20.

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                Останалите лампи би трябвало да са ясни на всеки.
                Аз не знам за какво са №5 и №10
                Last edited by 455115; d.m.y г., 11:20.

Comment

Първоначално публикувано от 455115 Покажи съобщение
                  Аз не знам за какво са №5 и №10
                  Aa . 5 свети като деактивираш пасажерския airbag, ама мисля, че няма такава възможност. Само са го сложили явно, пък може и някои коли да я имат. Някой ако знае да каже. За 10 си прав. Не се бях загледал и не знам кога трябва да светне, но сигурно и тя е от тези, които само стоят, а не се използват.
                  Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                  Mazda 6 2.3 2005
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от kolev
                    за №8 май има на последните модели и е само за дясната седалка.
                    Ако последните модели е фейслифта 99г., такава лампа в 146 няма
                    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

№7 е проблем с инжекционната система, когато се кара на газ е нормално да свети защото се прекъсват бензиновите инжектори.
                      На мене тази лампа ми свети всеки път когато запаля колата в продължение на няколко секунди ... и така от както съм купил колата. Това значи ли , че имам проблем по инжекционната система ? Нямам газова уредба.
                      Хиляда триста петдесет и един кубически сантиметра сърце ...

Comment

Първоначално публикувано от alfapz Покажи съобщение
                        На мене тази лампа ми свети всеки път когато запаля колата в продължение на няколко секунди ... и така от както съм купил колата. Това значи ли , че имам проблем по инжекционната система ? Нямам газова уредба.
                        Когато запалиш си прави тест, и е нормално да свети заедно с ABS,Airbag, но само за няколко секунди,после изгасва!

Comment

На мен 6 и 9 ми светят нон стоп

Comment

10 - би трябвало да е за нивото на маслото, друго няма ква да е.
                            5 - никога не съм я виждал. аз и без това имам само 1 AirBag.
                            8 - също нямам, тоест нямам датчик за колан.
                            7 - ми светна 2 пъти до сега, това е от изгоряла подревна свещ. Другият признак е 30-секундното мигане на номер 3 след запалване.
                            14 - понякога премигва, понякога спира...

sigpic
                            Alfa Romeo 146 1,9 JTD Айв гат да пауъра му!
                            http://caralyze.bg/user-car/12/42

Comment

Първоначално публикувано от albuss Покажи съобщение
                              10 - би трябвало да е за нивото на маслото, друго няма ква да е.
                              То изобщо има ли датчик с изключение на този за налягането на маслото (за който е №2)?

Comment

Working...
                              X